Winterschilder

Bespreek nu de winterschilder bij ROS Schilderwerk & Onderhoud en ontvang 10% korting over de bruto prijs van uw binnenschilderwerk!

Wat is nu precies een winterschilder?

Schilderwerk is seizoensafhankelijk. Een schilder heeft in het voorjaar en de zomer het meeste schilderwerk. Over het algemeen is er ook in het najaar voldoende schilderwerk voor de schilder. Echter tijdens de winterperiode zitten veel schilders zonder werk.

Enkele tientallen jaren geleden was het voor de schilder tijdens de winterperiode niet mogelijk om de buitenkant van een huis te schilderen. Tegenwoordig beschikt de schilder over allerlei professionele middelen om gedurende de winterperiode te kunnen schilderen. Alleen wanneer er sprake is van vorst kan er buiten niet worden geschilderd.

Gedurende de winterperiode is er bovendien weinig vraag naar binnenschilderwerk. Bij de meeste mensen komen de kriebels pas weer in het voorjaar. Het gevolg is dat een schilder tijdens de winterperiode weinig inkomsten heeft en onnodig thuis zit. Om tijdens de winterperiode toch werk te hebben, verlaagd de schilder zijn tarieven. Dit gebeurt alleen tijdens de winterperiode. Vandaar de naam winterschilder.

Korting winterschilder

Voorheen bestond er een subsidie voor de winterschilder. Per werkdag kon je een bedrag van dertig euro terugkrijgen. Deze regeling was zowel op binnenschilderwerk als buitenschilderwerk van toepassing. Deze regeling is inmiddels afgeschaft. De winterschilder regelt tegenwoordig zelf zijn korting.

Wij geven tijdens de winterperiode 10% korting op de bruto prijs van uw binnenschilderwerk. De winterperiode loopt bij ons van 15 november tot aan met 15 maart.

Btw-verlaging van 21% naar 9%

In Nederland geldt op schilderwerken een btw-tarief van 21%.  Voor woningen ouder dan 2 jaar is dit btw-tarief verlaagd naar 9%. De meeste woningen komen in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief.

Vragen over de winterschilder

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de winterschilder? Of wilt u in de regio Haaglanden / Rijnmond direct onze diensten inschakelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar op 085 – 130 49 37.